فوم بتن چیست؟
فوم بتن نام دیگر بتن سبک است، بتنی که تشکیلشده از ملاتی با آب، سیمان، فوم کف زا (نوعی ماده شیمیایی) و ماسهبادی یا ماسه نرم است و بهتازگی وارد عرصه ساختمانسازی کشور شده است. این ماده دارای چگالی پایینی بوده و عایق صوتی و حرارتی مناسبی است که بهسرعت و بهراحتی در هر محیطی قابلاجرا است.
مزیت اقتصادی فوم بتن
وزن ساختمانی که در آن از فوم بتن استفاده میگردد میتواند تا حدود ۳۵٪ نسبت به وزن ساختمانی که با بتن معمولی ساخته شده کاهش یابد. همچنین با استفاده از تجربه و دقت بیشتر در طراحی و استفاده بهینه از فوم بتن امکان کاهش وزن آن تا ۵۰٪ نسبت به ساختمان بتن معمولی نیز وجود خواهد داشت و متعاقباً سهم بار با کاهش وزن بار مرده ساختمان به نصف کاهش خواهد یافت. وزن سبک بتن سبب میشود تا بتوان این بتن را بهراحتی به طبقات بالاتر پمپاژ نمود و درنتیجه بهطورکلی صرفهجویی قابلتوجهی در هزینههای ساختوساز را شاهد خواهیم بود. لازم به ذکر است که در زمان استفاده از ساختمان و بهرهبرداری از آن نیز به علت عایق خوب حرارتی فوم بتن صرفهجوئی قابلتوجه ای در هزینه مصرف انرژی نیز (سرمایش و گرمایش ساختمان) حاصل میگردد و کاهش چشمگیری در مصرف منابع ملی خواهیم داشت.
مزایای استفاده از فوم بتن
فوم بتن بهعنوان یکی از جدیدترین مصالح قابلاستفاده در صنعت ساختوساز کشور، از محبوبیت مناسبی نیز برخوردار است که علت این محبوبیت را میتوان در ویژگیهای زیر جستوجو کرد.
۱. عایق مناسب صوتی و حرارتی
فوم بتن به علت متخلخل بودن و داشتن بافت یکپارچه یک عایق حرارتی عالی است که با کاهش چگالی بتن افزایش چشمگیری خواهد داشت. فوم بتن قابلیت عایقی در برابر سرما و گرما داشته و علاوه بر این مسئله ازجمله عایقهای صوتی مناسب بهخصوص در ساختمانهای چندطبقه به شمار میرود.
۲. یک عایق رطوبت کارا
ازآنجاییکه فوم بتن دارای قشرهایی با سطوح متخلخل فراوان است، طبیعتاً دارای شکافهای مویین و درزهای کمتری نیز در سطح بوده و اگر پوشش فوم بتن باضخامت کافی استفاده شود، در مقابل نفوذ باران و رطوبت مقاومت مطلوبی نشان خواهد داد.
۳. سرعت بالا در اجرا
با بهره گرفتن از بتن سبک در اجرای پروژهها میتوان از هدر دادن وقت در اجرای کفسازی جلوگیری کرد و در کمترین زمان به بهترین نتیجه دست یافت. دستگاههای فوم بتن روزانه میتوانند 60 تا 90 مترمکعب بتن تولید کنند که این مسئله بدین معنی است که سرعت اجرای فوم بتن حدود ۷ برابر بیشتر از روش سنتی میباشد درواقع اگر با روش سنتی ۸۰ مترمربع، کف سازی را اجرا کنیم با فوم بتن میتوانیم حدود ۵۶۰ مترمربع در همان زمان اجرا کنیم.
۴. ارزانتر بتن سنتی
ازجمله مهمترین دلایل انتخاب فوم بتن توسط کارفرمایان، قیمت کم آن در مقایسه با بتن سنتی است چراکه فوم بتن ارزانتر میباشد.
۵. مقاومت فشاری بالا
مقاومت فشاری پارامتر مهمی در صنعت ساختوساز میباشد چراکه قابلیت تحمل فشار و بار را بر روی سطح نشان میدهد؛ بنابراین در حال حاضر مقاومت فشاری و کششی مطلوب فوم بتن سبب شده است در بسیاری از کشورهای پیشرفته علاوه بر ساختمانسازی از بعضی انواع فوم بتن حتی در کفسازی معابر و زیرسازی راهها نیز استفاده شود. درواقع وجود مقاومت فشاری بالا در این نوع بتن با افزایش مقاومت تقریباً نامحدود همراه است.
۶. مقاومت در برابر حریق
فوم بتن آتش نمیگیرد و با افزودن ضخامت و یا کاهش چگالی آن میتوان تا حد زیادی مقاومت ایجاد کرد. بهطور مثال، قطعهای از فوم بتن با وزن مخصوص 700 تا 800 کیلوگرم در مترمکعب که حداقل 8 سانتیمتر ضخامت داشته باشد، میتواند تا دمای 1270 درجۀ سانتیگراد گرما را تحمل کند که نسبت به بتن معمولی یا سنتی بسیار کاراتر است.
۷. وزن کم
فوم بتن وزن سبکی در حدود ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در مترمکعب دارد و همین مسئله میتواند عاملی برای کاهش وزن کل سازه ساخته شده باشد.
۸. حذف ماهیچهکشی محیط
بهطورکلی در عملیات ساختمانسازی حمل مصالح، پوکه و رفتوآمد کارگران و استفاده از ابزارهای مختلف، احتمال خسارت زدن به تأسیسات کف ساختمان را بهشدت افزایش میدهد. این در حالی است که باید مطرح کنیم اجرای فوم بتن، از طریق پمپ به طبقات منتقل میشود و نیازی به هیچگونه رفتوآمد و طبیعتاً خسارتی نیست. همچنین فوم بتن به علت روان بودن و داشتن حبابهای ریز، میتواند عایق تأسیسات کف ساختمان باشد و نیازی به ماهیچه کشی ساختمان وجود ندارد.
کاربردهای وسیع فوم بتن:
به دلیل فنّاوری مورد استفاده در این نوع بتن، فوم بتن جایگشت و کارکردهای زیادی پیدا کرده است که این کاربردها شامل:
1.کفسازی طبقات
2.شیب بندی بام
3.بلوکهای سبک غیرباربر
4.دیوارهای یکپارچه
5.پر کردن حفرههای فاضلاب و تونلها
6.زیرسازی راهها
کفسازی طبقات
کفسازی طبقات از مهمترین و وسیعترین کاربردهای فوم بتن است. با جایگزین کردن فوم بتن بهجای پوکه ریزی، وزن سازه بهشدت کاهش میابد و سه برابر عایقبندی حرارتی و صوتی بهتری را در کف طبقات شاهد هستیم. چون فوم بتن وزن سبک و سرعتبالای اجرا دارد، میتوان بهسرعت کف همۀ طبقات ساختمان را بعد از اتمام کارهای تأسیساتی با آن پوشاند.
شیب بندی بام
به دلیل مقاومت زیاد، نفوذناپذیری حرارتی و رطوبتی و نیز سبک بودن فوم بتن، بهترین روش برای شیب بندی بام با استفاده از این محصول است. درواقع میتوان بعد از اجرای فوم بتن در پشتبام، مستقیم و بی هیچگونه عملیات اضافی روی آن را عایقبندی یا ایزوگام کرد که همین مسئله مزیت بسیار مهمی برای این محصول بهحساب میآید. لازم به ذکر است که اجرای فوم بتن روی سقفهای شیروانی علاوه بر اینکه میتواند کاهش ۵۰ درصدی انتقال حرارت و صوت از طریق سقف را سبب شود، موجب محکم شدن ورقهای سقف میشود و از لرزشهای اضافی آنها جلوگیری میکند. درواقع فوم بتن بتنی است که علاوه بر کاهش بار مردۀ ساختمان، نیروی وارد به سازه بر اثر شتاب زلزله را نیز کاهش میدهد و در صورت تخریب، وزن آوار نیز کم میشود.
بلوکهای سبک غیر باربر
از کاربردهای دیگر این بتن تولید بلوکهای سبک میباشد که باعث کاهش وزن سازه در ناحیه دیوارهای جداکننده میشود.
دیوارهای یکپارچه
از فوم بتن میتوان با سیستم قالببندی مدولار، خانهها و دیوارهای یکپارچه با سرعت فراوان و ارزان تولید کرد. برای ساخت دیوارهای سردخانهها، گرمخانهها و سالنهای ضد صدا، میشود در محل پروژه، با قالببندی، فوم بتن را بهطور یکپارچه عمودی ریخت، و یا بهوسیلۀ قالبهای مخصوص، دیوارهای پیشساختۀ پنلی تولید کرد. بهدلیل عایق بودن این نوع بتن، برای عایقبندی سردخانهها، گرمخانهها، پوشش لولههای حرارتی و برودتی و... کاربرد ویژهای دارد. درضمن به دلیل عایق صدا بودن بتن سبک، از آن برای ساخت موتورخانهها و اتاقهای آکوستیک استفادۀ گستردهای میشود.
پر کردن حفرههای تونلها و فاضلابها
به دلیل ویژگی روان بودن فوم بتن، از این نوع بتن جهت پر کردن حفرها و پایدارسازی آنها بر روی انواع لولهها، تونلها، مخازن و نقاطی استفاده میشود که به پرکنندۀ سبک بهعنوان جایگزین خاک نیاز باشد.
زیرسازی راهها
ازجمله دیگر کاربردهای فوم بتن میتوان به فوم بتن بهعنوان مادهای جهت پر كردن حفاريهای انجامشده در خيابانها و بهجای مصالح دانهای اشاره کرد و درواقع همين مزیت است که عملكرد فوم بتن را در صورت استفاده در لايههاي زيرین راه، بهخصوص در مناطق غیرقابلدسترس به منابع مصالح دانهاي مناسب، تضمين میكند.
کاربرد های شاتکریت:
تونلها
سدها
انواع سطوح زمین مانند پیادهروها
استخرهای شنا
پارکهای مختلف
سطوح نسوز
گنبدها
محوطههای سازههای بزرگ صنعتی
ارائه دهنده خدمات مشاوره ؛ کارشناسی و مهندسی تعمیرات سازه های بتنی
تولید ، وارد و ارائه کننده انواع افزودنی ها ، محصولات کمکی و تعمیراتی بتن
جهت دریافت لیست قیمت آزمایش های مخرب و نیمه مخرب بتن و آزمایش های مصالح با ما تماس بگیرید.
www.danab-beton.com
شرکت دهر آروین ناب با اندیشه ایجاد مرکزی تخصصی و کاربردی در زمینه ارائه خدمات فنی مهندسی ، بازرگانی و آموزشی در سطح کشور و منطقه راه اندازی گردیده است .
شرکت دهر آروین ناب، با به کارگیری تیم های کارشناسی ، اجرایی ، تخصصی ، بازرگانی و آموزشی از میان فعالان و متخصصین بتن برجسته کشور همواره سعی دارد تا با اولویت قراردهی کیفیت و تخصص باعث ارتقاء سطح کیفی ، مهندسی و اجرایی پروژه ها و بالا رفتن سطح عملی دست اندرکاران گردد.
در این راستا ، شرکت دهر آروین ناب فعالیت خود را در سه شاخه فنی و مهندسی ، آموزش و بازرگانی هدف دهی و پیگیری نموده و می نماید.
بخش مهندسی و اجرایی دهر آروین ناب : بر هیچ کس پوشیده نیست که افزایش کیفیت و دوام پروژه ها عمرانی و سازه های بتنی در حین ساخت و بهره برداری مستلزم سوق به سمت ارائه خدمات تخصصی و هدفمند می باشد. این امر به خصوص در پروزه تخصصی و حساس تر مانند تعمیرات و بازسازی سازه های بتنی که بازدهی و نتیجه گیری از آن ها صفر یا صد می باشد ، رنگ و بوی جدی تری به خود می گیرد. از این رو مجموعه دهر آروین ناب با در اختیار گیری تجهیزات تخصصی ، تیم مهندسی و کارشناسی و نیروهای اجرایی کارآزموده و آموزش دیده خدماتی به روز و تخصصی را به دست اندرکاران و کارفرمایان پروژه های عمرانی در سطح کشور و منطقه ارائه نماید.